LAJMI I FUNDIT/ Austria bëhet Gati, Prej muajit Janar fillon…

Uncategorized

Autoritetet austriake planifikojnë të fillojnë imunizim kundër koronavirusit të ri në janar të vitit 2021, informoi sot ministri i Shëndetësisë Rudolf Anshober…Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Duke shtuar se të moshuarit, punëtorët mjekësorë dhe grupet e pasigurta do të vaksinohen të parët.

Vendi do të marrë mbi 16 milion doza vaksina përmes Bashkimit Evropian, i cili ka nënshkruar gjashtë kontrata me furnitorët

Sipas Klemens Martin Oer, anëtar i Ministrisë së Shëndetësisë i obliguar për koordinim të përpjekjeve për përgjigje ndaj epidemisë.

“Me siguri mund të fillojmë në janar. Qëllimi ynë është të imunizohet të paktën 50 përqind e popullsisë”, tha ministri i Shëndetësisë Rudolf Anshober. në konferencë për shtyp dhe shtoi se çmimi për këtë do të jetë rreth 200 milionë euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *