Shpesh Here Neve Na Fishkellejne Veshet, Na Duket Sikur Kemi Nje Bilbil Tek Veshi. Ju Duhet Qe Te Shkoni Menjehere Tek

Uncategorized

Dëgjimi i një fishkëllimi të vazhdueshëm në vesh, tringëllimë në vesh, nuk është vetëm i bez.disshëm, por edhe një pengesë për pjesën tjetër normale të trurit tonë. Studiuesit zbuluan origjinën e këtij çrregullimi.Bilbilat që disa prej nesh vazhdimisht dëgjojnë në vesh, e cila quhet tringëllimë kr.on.ike, fillon nga një zonë specifike e trurit dhe i pengon ata që vuajnë prej saj të pushojnë siç duhet.Hulumtuesit në Universitetin e Illinois, të cilët analizuan trurin e disa pacientëve me imazhe rezonancë funksionale, ishin në gjendje të kuptonin origjinën e tringëllimës në veshë.
Ja se çfarë zbuluan dhe pse tringëllimi kronik mund të dëmtojë shëndetin e atyre që vuajnë prej tij.Ata zbuluan se tringëllima fillon nga një rajon i quajtur precuneus.Ai ndodhet në lobulin parietal superior dhe është i përfshirë në kujtesën episodike dhe në disa aspekte nga vetëdija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *