Shkencëtarët nxjerrin lajmin që duhet ta lexoni të gjithë: Roli i madh i kësaj vitamine në ….

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Roli i vitaminës D në luftën kundër virusit SARS-Cov-2 është diskutuar shpesh. Së fundmi, në Itali, Shoqata Shkencore Sis 118 ka analizuar të dhënat e qindra pacientëve me Covid-19 dhe ka arritur në përfundimin se vlerat e duhura të vitaminës D në gjak janë të lidhura direkt me përgjigjen imunitare të organizmit kur përballet me virusin. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Shkencëtarët kanë zbuluar dy ilaçe të tjera që e ulin vdekshmërinë me 25% te pacientët në gjendje të rëndë.

Tocilizumab and sarilumab, që jepen nëpërmjet serumit, janë zbuluar nga kërkuesit shkencorë në Mbretërinë e Bashkuar dhe mund të përdoren menjëherë në spitalet britanike.

Ekspertët thonë se këto ilaçe shpejtojnë edhe procesin e rekuperimit të pacientëve, duke ulur me një javë qëndrimin në trajtim intensiv.

Ilaçi i parë efektiv kundër Covid-19 ishte deksametazoni, që kushton rreth 8 euro. Ndërkohë, çmimi i dy ilaçeve të reja është shumë më i lartë: 1000 dhe 1300 euro për pacient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *