Raporti alaarmues, në Shqipëri po ndodh dicka e keqe shqiptaret po –

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Shqipëria renditet edhe ndër 10 vendet e para në botë për normën e emigracionitt të personave me aftësi të larta, duke e pasur këtë tregues 38.1%, që sipas tabelës së OECD, pozicionohet në vendin e tetë në botë për normën e largimit të intelektualëve.Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Shqipëria, prej dekadash është prekur nga emigracioni masiv i popullsisë, kurba e të cilit nuk po njeh zbutje, por ikja e të arsimuarve është në nivele alarmante.Emigracioni është një fenomen që prek vendet më të ardhura të ulta dhe të gjitha shtresat e popullsisë, por të arsimuarit kanë prirje për të emigruaar më shumë.

Sipas raportit, në Europë, vendet e Ballkanit janë ndër burimet më të mëdha të migrantëve.Për shembull, Shqipëria ka një normë totale emigrimi prej 29 %, Bosnjë-Hercegovina prej 20 % dhe Maqedonia Veriore prej 18 %.

Në përgjithësi, nivelet e emigracionit të personave me arsim të lartë janë pothuajse gjithmonë më të larta se nivelet totale të emigracionitt,shkruan ditorja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *