Një sëmundje misterioze po përhapet në Indi

Uncategorized

Autoritetet indiane njoftuan se grimcat e nikelit dhe plumbit u gjetën në mostrat e gjakut të qindra njerëzve, të cilët u shtruan në spital në shtetin e Andhra Pradesh për shkak të simptomave të një sëmundje misterioze.

Ekspertë nga India, duke përfshirë ekspertë nga Instituti prestigjioz All India Institute of Medical në Delhi të Ri, po studiojnë shkakun e vdekjes së një pacienti dhe simptomat e një sëmundje misterioze që janë shfaqur në më shumë se 400 njerëz në ditët e fundit, raporton Reuters.

Sëmundja e panjohur ka prekur më shumë se 300 fëmijë, të cilët në shumicën e rasteve kanë simptoma të tilla si dhimbje koke, marrje mendsh, të vjella dhe çrregullime të të folurit.

Pas bisedave me ekspertë mjekësorë, Narasima Rao, një ligjvënës në Parlamentin e Indisë dhe një deputet nga shteti Andhra Pradesh, thanë se arsyeja për shtrime të shumta në spital ka të ngjarë të jetë helmimi me substanca organoklor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *