Në vitin 1973 SHBA kërcënoi Arabinë Saudite, ja si u pergjigj mbreti

Lajme

Në vitin 1973 SHBA kërcënoi të bo mbardonte fushat e naftës të Arabisë Saudite, pasi Mbreti Faisal u ndërpreu furnizimin e naftes për shkak të mbështetjes per Izraelin.

Mbreti Faisal u përgjigj

′Ju jeni ata që nuk jetoni dot pa naftë. Ne vijmë nga shkretëtira, të parët tanë kanë jetuar me Hurma dhe qumësht, ne mund të kthehemi dhe të jetojmë përsëri ashtu”

Perkthim B.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *