Mjeku Shqiptar flet nga Anglia : Ja se cfarë duhet të bëni me patjeter direkt pasi të merrni frutat dhe perimet nga dyqani

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Në emisionin “Shqipëria Live”, drejtuar nga dyshja e moderatorëve Flori Gjini dhe Erjona Rusi, ishte i ftuar me anë të një lidhjeje në “Skype” mjeku Ardian Fandi. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Ardian Fandi, prej vitesh është mjek në një spital në Londër dhe gjatë fjalës së tij foli në lidhje me situatën aktuale të koronavirusit në Britani. Ai u shpreh se ndryshe nga Britania, masat e marra nga Shqipëria janë të duhurat dhe kjo ka bërë që ne të kemi numër të pakët të të prekurve dhe vi ktimave.

“Londra ka 3-fishin e popullsisë së Shqipërisë dhe ka 3 mijë vi ktima, ndërsa Shqipëria vetëm 25”, tha mjeku. Më tej ai shtoi: “Ne jemi një vend i varfër dhe u treguam më më shumë të zgjuar se shumë vende të tjera. Ndërsa Anglia është e pasur dhe në këtë rast nuk u treguar e zgjuar”.

Ndërkaq, mjeku këshilloi qytetarët që të qëndrojnë në shtëpi dhe të respektojnë higjenën, pasi vetëm në këtë mënyrë mund të minimizohet përhapja e virusit.
“Masat këtu janë më të lehta, por masat e buta po tregojnë se si po përhapet sëm. undja. Unë po marr shumbull Londërn, e cila është 3-fishi i Shqipërsisë, ju keni bërë një super punë me orën policore (u referohet masave). Po të shikosh sa kanë vd. ekur në Londër dhe në Shqipëri ka shumë diferencë.

Në Londër kanë vd. ekur 3 mijë vetë në Shqipëri 25. Anglia është një vend i pasur dhe në këtë situatë nuk u tregua e zgjuar. Ne jemi një vend i varfër dhe u treguam më shumë të zgjuar se shumë vende të tjera.
Nëse nuk do të kishim marrë masat atëherë do të kishim shumë të sëm. urë. Ne në filim na thanë mos vendosni maska sepse përhapni pan. ik tek pacientët. Kemi qenë në shkollë kemi bërë provimin e higjenës, ishte provim i lehtë, por qenka e vështirë për t’u aplikuar.

Unë them që vir usi do të përfundojë nëse respektojmë masat dhe qëndrojmë të mbyllur.
Për fat të keq një person nuk shfaq shenja, por duke mbajtur karantinën për një kohë që është e nevojshme, përhapja mund të minimizohet. Ju lutem rrini në shtëpi, ju lutem mbani higjenë. Çdo kokërr molle, domateje, pastrojeni dhe më pas futeni në shtëpi”, tha mjeku,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *