Ministri i Shëndetësisë në Britani jep Lajmin e madh, Ja çfarë do ndodhë nga Muaji tjetër

Uncategorized

Ministri i Shëndetësisë në Britaninë e Madhe Matt Hancock tha të premten se nëse vaksina e Pfizer / BioNTech miratohet nga ekuivalenti i Mbretërisë së Bashkuar i Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave, mund të jetë gati deri në muajin tjetër. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Hancock tha se qeveria i ka kërkuar zyrtarisht Agjencisë Rregullatore të Barnave dhe Produkteve Shëndetësore (MRHA), për të vlerësuar vaksinën e Pfizer / BioNTech për përshtatshmërinë e saj për autorizim.

“Nëse vaksina aprovohet, ajo natyrisht do të jetë në dispozicion në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar nga NHS jonë falas, në pikën e një dërgese, në përputhje me nevojën për aftësinë për të paguar,” tha Hancock.

Ai shtoi se nëse vaksina do të miratohet, qeveria do të jetë e gatshme të fillojë vaksinimin muajin tjetër si dhe pjesën më të madhe të vitit të ri.

Hancock gjithashtu tha se shifrat nga sondazhi i Zyrës së Statistikave Kombëtare (ONS) të Mbretërisë së Bashkuar, që u botuan të premten janë “premtuese dhe tregojnë se piku i dytë është i rrafshuar”.

Sidoqoftë, ai u bëri thirrje britanikëve që të qëndrojnë të vendosur pasi ka ende shumë pacientë në spitale në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar ndërsa 511 qytetarë humbën jetën që nga e premtja. s.b/abcnews.al/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *