Ministri i jashtëm i Greqisë jep Iajmin e mirë për Shqipërinë

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Ministri i jashtëm i Greqisë, Nikos Dendias ka dhënë një deklaratë shpresëdhënëse nga Bosnia dhe Hercegovina për integrimin europian të Ballkanit Perëndimor. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Dendias është rreshtuar haptazi pro integrimit europian të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Madje ai ka hedhur dhe një parashikim, duke thënë se për disa vite 1/4 e anëtarëve të BE të jenë vende të Ballkanit.
“Për disa vjet, ne mund të parashikojmë një Bashkim në të cilin të paktën një e katërta e anëtarëve të tij janë vendet e Ballkanit. Kjo do të kishte qenë e pakonceptueshme 30 vjet më parë.

Angazhimi ynë është afatgjatë. Ajo reflektohet në Agjendën e Selanikut që u miratua në 2003. Ne mbetemi plotësisht të përkushtuar ndaj këtij procesi sepse besojmë se është rruga e vetme drejt paqes, stabilitetit dhe prosperitetit në rajon dhe në BE si një e tërë. ”– tha Dendias.
Po ashtu ministri i jashtëm grek i ka bërë thirrje BE-së të ndihmojë vendet e Ballkanit Perëndimor me pandeminë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *