Merkell jep lajmin e keq per shqiptaret. Ja detajet

Uncategorized

Kancelarja gjermane Angela Merkel ndan Shqipërinë nga Maqedonia e Veriut për hapjen e neg.oci.atave. Ajo tha se shpreson që të hapë konferencën ndërqeveritare me Maqedoninë e Veriut që këtë vit. Ndërsa shtoi se shpreson që Bullgaria dhe Maqedonia e Veriut do ta mënjanojnë gri.ndjen e tyre.
Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

“Në rastin e Shqipërisë çështja është pak më ndryshe. Me gjithë përparimet, nuk mund të premtoj se do të ndodhë që këtë vit, por shumë shpejt”, tha kancelarja në një takim virtual me komisionet e parlamenteve të vendeve anëtarë të BE-së.

“Sa i përket Serbisë, ajo duhet të bëjë përparime në marrëdhëniet e saj me Kosovën”, tha kancelarja. Ajo ritheksoi edhe njëherë me këtë rast se ardhmja e vendeve të Ballkanit Perëndimor është në BE.

Polen Westbalkan-Konferenz | Merkel & Zaev & Borisov & Morawiecki
Krahas parlamentarëve të vendeve anëtarë në konferencë virtuale, një lloj bil.anci i punës së Gjermanisë si kryetare e radhës së BE-së, e morën fjalën edhe parlamentare nga vendet kandidate. Në emër të Shqipërisë ishte deputetja Rudina Hajdari, e cila në pyetjen e saj se kur do të miratohet korniza negociuese, e falënderoi kan.cel.aren dhe BE-në për pr.ogramin e Komisionit të BE-së për Ballkanin Perëndimor dhe për ndihmën në kohën e pan.dem.isë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *