Më Në Fund Vjen Një Lajm I Mirë Për Të Gjithë! Ja Kur I Kthehemi Normalitetit…

Uncategorized

Ugur Sahin, drejtori ekzekutiv i ndërmarrjes gjermane BioNTech, e cila të hënën e kaluar njoftoi se ka zhvilluar së bashku me Pfizer një νaksinë kundër Κ0ronaνίrusit me efektivitet 90%, tha për “The Guardian” se kjo vaksinë do të mund të ndalojë pandeminë C0vid-19.Ai tregoi edhe periudhën se kur do t’i kthehemi jetës normale: “Nga mesi i vitit të ardhshëm. Por, para se të ndodhë kjo, na pret një dimër i vështirë. Edhe sikur të nisë shpërndarja e νaksinës në dhjetor, situata nuk do të ndryshojë në mënyrë rrënjësore”.

Shkencëtari shpjegoi edhe se si do të funksionojë ναksina e Pfizer: “Vaksina pengon që C0vid-19 të ketë akses në qelizat tona. Por, edhe nëse hyn në qeliza, ato e eliminojnë νίrusin. Kemi hyrë shumë thellë në sistemin imunitar për të perfeksionuar mbrojtjen e ναksinës”. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Në lidhje me kritikat e Presidentit amerikan Donald Trump, i cili akuzoi se lajmi për ναksinëη u dha vetëm pas zgjedhjeve në SHBA, Sahin theksoi: “Hetimi farmaceutik nuk duhet politizuar kurrë. Është çështje integriteti, nuk do të kishte qenë etike që të mbanim të fshehtë informacionin. E rëndësishme është që po merremi me vaksinën dhe nuk bëjmë politikë”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *