LAJMI I FUNDIT për Kufirin e Maqedonisë së Veriut, Ja Vendimi…

Lajme

Gjatë ditës së djeshme u nënshkrua Memorandum bashkëpunimi kundër COVID-19 në mes të kryeministrave të Shqipërisë, Maqedonisë së Veriut dhe Serbisë, ndërsa presidenti i Serbisë po ashtu ishte i pranishëm në takim.

“Nëse ndonjë qytetar ndodhen në Serbi apo Shqipëri dhe duhet të shërohet, shteti do t’i ndërmerr shpenzimet për shërimin e tij. E njëjta vlen për shtetasit e Serbisë dhe Shqipërisë nëse ndodhen këtu.

Me këtë qytetarët e tre vendeve nuk do të paguajnë shpenzimet nga xhepi i tyre”, tha Zaev pas nënshkrimit të memorandumit.

Zaev thotë sa duhet të ketë bashkëpunim më të madh me vendet e Ballkanit.

“Hapim korridore të gjelbërta për udhëtim për qytetarët tanë. Qytetarët, që janë bartësit e ekonomisë do të lëvizin te këto tre vende pa PCR teste

Përkatësisht do të lirohen nga barra financiare dhe administrative. Duam t’ua lehtësojmë qytetarëve tanë jetesën”, tha Zaev.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *