Lajmi i Fundit/ ITALIA bën gati Planin e ri, Ja çfarë pritet të Vendoset…

Uncategorized

“Italia do të ketë një pikë “ruajtje dhe administrimi” vaksinash anti-covid për çdo 20 mijë banorë”.
Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Kjo është bërë e ditur nga komisari për emergjencën Domenico Arcuri ndërsa ka dhënë detaje për planin që po përgatit Italia për shpërndarjen e vaksinës.

Ky plan duhet të jetë gati për javët e ardhshme. Plani që Italia po përgatit merr në konsideratë 4 çështje:

Shpërndarje nga kompania prodhuese e vaksinës ose shteti blerës, temperaturën e ruajtjes së vaksinës, modalitetin e shpërndarjes si dhe intervalin kohor mes dozës së parë dhe të dytë.

“Duke konsideruar këto 4 variabla, po organizojmë një plan që parashikon përfshirjen e Rajoneve dhe Komunave të cilave u kam kërkuar që të më tregojnë pikat e administrimit në brendësi të spitaleve” është shprehur Arcuri.

Deri më tani, Italia ka shpenzuar 94 milionë euro, që është edhe kuota që Bashkimi Europian i ka kërkuar Italisë për të blerë për sasinë e vaksinave që janë deri më tani të gatshme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *