LAJMI I FUNDIT/ Gjermania Jep Lajmin E Pap*Ritur Për Qytetarët

Uncategorized

Në Gjermani po shqyrtojnë mundësinë e vend,osjes së kara,ntinës kombëtare në ditët e fundit të këtij viti dhe në ato të parat e vitit të ardhshëm.Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Mediat gjermane shkruajnë se zyrtarët e qeverisë Merkel po e shohin ashpërsimin e masave gjithnjë e më shumë si një mundësi për të peng,uar rritjen e shifrave të pand,emisë, teksa infek,timet ditore nuk po pëso,jnë rënie të qëndrueshme prej Nëntorit.

Kjo tregon se karantina e pjesshme nuk po jep rezultatet e dëshiruara, pasi janë rritur me 40% shtrimet në spitale. Panoramë më pozitive në vendet e tjera europiane si Italia dhe Spanja, ku gjatë këtyre javëve janë aplikuar karantinat rajonale.

Infe,ktimet ditore janë në rënie të vazhdueshme. Megjithatë autoritetet e këtyre vendeve, por edhe në Francë ku vazhdon karan,tina kombëtare janë kursyer me lehtë,imin e masave dhe kanë planifikuar të ndalojnë festimet në sheshe, natën e ndërrimit të viteve, por edhe grumbullimet masive për festën e Krishtlindjes. Shifra të larta infe,ktimesh ditore pranë rekordeve vijojnë të shfaqin Shtetet e Bashkuara dhe Rusia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *