LAJMI FUNDIT / Holanda Vjen Me Nje Kusht Per Kosoven Per Liberalizimin E Vizave ! Ja Cfare Kushti Po Kerkojne..

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Ho landa është në mesin e disa prej shteteve të Bashkimit Evropian që po e pengojnë procesin e li.beralizimit të vizave për Kosovën. Zëdhënësja e Ministrisë së Punëve të Jash.tme të Holandës, Bo de Koning, në një përgjigje ekskluzive për Kosovapress ka bërë të ditur se argumentet e of.ruara nga institucionet e Kosovës për Iuftimin e korrupsionit dhe krlmit të organizuar nuk kanë qenë mjaft bindë.se deri më tani.

Koni.ng ka përmendur mbledhjen e fundit të Kë.shillit të Evropës në të cilën nuk ka pasur përkrahje të mjaftueshme për liberalizimin e vizave për Kosovën. Përveç Holandës, një gjë të tillë po e vështirë sojnë edhe qëndrimet e shteteve, si Franca dhe Belgjika, të cilat po kërkojnë hapa më konkret në Iuftimin e kë.tyre dukurive negative.

“Deri më tani, në Këshill ka përkrahje të pamjaftueshme për liberalizimin e vi.zave për Kosovën. Siç e dini, liberalizimi i vizave është një proces teknik, i cili drejtohet nga standardet që duhet t’i përmbushë një vend në mënyrë të qëndrueshme, para se Këshilli të marrë vendim për he.qjen e vizave. Kur Komisioni Evropian së fundi raportoi për këtë çështje, shteti i Holandës arriti në përfundim se konkluzionet për Iuftimin e korrupsionit dhe krlmit të organizuar në nivelin e lartë nuk ishin mja.ft bindëse”, ka thënë Koning.

Më tej, ajo bëri të ditur se aktualisht nuk ka ndonjë vizitë të plani.fikuar të këtyre delegacioneve në Kosovë për shkak të formimit të qeverisë së re në Holandë. Megjithatë, ajo theksoi edhe një herë gati.shmërinë e këtij shteti për ta ndihmuar Kosovën në këtë proces.

“Kosova mund të llogarisë në mbështetjen tonë përmes projekteve, këshillave dhe ek.spertëve për të arritur këto rezultate të qëndrueshme në luftimin e këtyre du.kurive”, shtoi ajo.

Zë dhënësja e diplomacisë holandeze i ka quajtur inkurajuese planet e Qeverisë aktu.ale për Iuftimin e korrupsionit dhe krlmit të organizuar në nivel të lartë.

“Për Holandën është e rëndësishme që korrupsioni i nivelit të lartë jo vetëm të ndi.qet penalisht, por të ketë edhe zbatim efektiv të dënimeve ndaj atyre që janë përgjegjës. Planet e Qeverisë për Iuft.imin e korrupsionit dhe krlmit të organizuar janë inkurajuese, andaj po presim të shohim rezultatet, meqë kjo ësh.të një nga prioritetet e tyre”, ka deklaruar Koning.

Krejt në fund, ajo tha se qeveritë e Holandës dhe Kosovës janë në kon.takt të vazhdueshëm në Prishtinë përmes autoriteteve përkatëse.

Në mbledhjen e fundit të Komisionit për Integrime Evropiane, zëvendës.kryeministri i Kosovës, Besnik Bislimi tha se problem për procesin e liberalizmit të vizave për Kosovën nuk janë pesë shtetet e Bashkimit Evropian që nuk e kanë njohur Kosovën, por shtetet si Franca dhe Ho.landa, të cilat janë të pakënaqura me Iuftën që ka bërë Kosova kundër dhe korrupsionit.

Kosova është vendi i vetëm në Ballkanin Perëndimor, i cili nuk ka liberalizim vizash, pavarë.sisht përpjekjeve të vazhdueshme për të përmbushur kriteret e për.caktuara nga Bashkimi Evropian për këtë proces.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *