LAJM L TRlSHTË / Shpëtoi Qindra Fëmijë, Virusi I Merr Jetën Mjekut Të Njohur

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Eshte ndare nga jeta pasi ishte i infektuar me korona mjeku italian Giuseppe Basso, onkematologu që simbolizon luftën kundër kancerit tek fëmijët, ka ndërruar jetë si pasojë e virusit. Mjeku 73-vjeçar rezultoi pozitiv muajin e kaluar dhe u shtrua në spital në kujdesin intensiv pas ndërlikimeve nga virusi. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Me “kompetencë dhe vendosmëri”, Basso e kaloi tërë jetën e tij në shërbim të komunitetit dhe më të prekshmit: “Sot, më shumë se 85% e fëmijëve që sëmuren nga kanceri – tha mjeku në 2018 – do të rriten, ata do të kenë një jetë normale, ata do të jenë në gjendje të kenë fëmijë dhe të kujtojnë se kanë pasur kancer, si një episod nga e kaluara”.

“Në Padova kemi bërë përpjekje organizative dhe financiare duke qenë në gjendje të kemi një qendër referimi për të gjithë Italinë dhe ne garantojmë atë që jemi ajka e diagnostikës botërore. Ne e kemi bërë Italinë të barabartë për të gjithë: çdo fëmijë që sëmuret do të ketë diagnozën në të njëjtën kohë dhe të njëjtën mundësi trajtimi, qoftë nga një qendër e madhe apo nga një zonë periferike e vendit tonë”, tha Basso. JU FTOJM TE SHT YPNI VID EON ME POS HT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *