Lajm i Rëndësishëm për Mërgimtarët nga Zvicra dhe Italia…

Uncategorized

Një dekret i qeverisë italiane kërkon që operatorët e trenave të kryejnë kontrolle të temperaturës tek pasagjerët, të cilët gjithashtu duhet të tregojnë se janë testuar negativisht për Covid-19 dhe të kenë një formular të vetëdeklarimit që justifikon udhëtimin në Itali.Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Hekurudhat Federale Zvicerane (SBB) thanë se personeli i saj nuk ka kapacitet për të kryer kontrolle të tilla, shkruan The Local.

Por vetëm disa ditë më vonë, presidentja zvicerane Simonetta Sommaruga dhe Ministrja italiane e Transportit Paola De Micheli vendosën që shërbimet EuroCity midis dy vendeve do të ruheshin në një masë të kufizuar.

Por vetëm disa ditë më vonë, presidentja zvicerane Simonetta Sommaruga dhe Ministrja italiane e Transportit Paola De Micheli vendosën që shërbimet EuroCity midis dy vendeve do të ruheshin në një masë të kufizuar.

Ata do të mandatojnë policinë italiane për të kryer kontrolle sporadike në trena, përfshirë në anën zvicerane.

Për të kaluar kufirin, udhëtarët do të duhet të kenë një test të temperaturës, një test negativ të koronavirusit dhe një certifikatë për të shpjeguar arsyet e udhëtimit.

Sidoqoftë, punëtorët ndërkufitarë që kthehen në Itali nga vendet e tyre të punës në Zvicër do të përjashtohen nga detyrimi për të mbajtur formularin.

Në tërësi, 70,000 italianë punojnë në Ticino.

Ata që udhëtojnë me tren sesa me makinë përdorin trena rajonalë TILO, të cilët lidhin Ticino me rajonin italian të Lombardisë.

Nga 13 dhjetori, kur hyri në fuqi orari i ri i SBB, dy palë trena të EuroCity lëvizin në aksin Gotthard dhe dy palë në aksin Simplon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *