Kushton lirë dhe redukton vd ekjen nga vi rusi, ky është ilaci që gjendet edhe në Shqipëri

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Një ilaç që kushton lirë dhe që mund të gjendet në çdo farmaci në botë, përfshi Shqipërinë, që përdoret kundër artritit dhe që mjekët dhe shkëncëtarët po e shohin se ka potencialin për të ulur ndjeshëm qëndrimin në spital të pacientëve me vi rus dhe nevojën për oksigjen shtesë. Shty pe r3k 1am3n më poshtë për të lexuar lajmin e plotë:

Medikamenti quhet kolikicinë (Colchicine) dhe rezultatet e studimit të ri vijnë nga Brazili, pas një studimi ndërkombëtar i botuar të mërkurën, që zbuluan se i reduktoi shtrimet në spital dhe vd ekjet mes pacientëve me vi rusi me më shumë se 20%. Shty pe r3k 1am3n më poshtë për të lexuar lajmin e plotë:

Sipas The Gurdian, Colchicine, medimikamenti që përdoret për të trajtuar sëmundjet reumatizmale dhe të artritit, u përshëndet nga studiuesit si potencial për të qenë ilaçi i parë oral për të trajtuar virus në ambiente ambulatore në një provë të financuar nga qeveria e Quebec dhe filantropëve.

Prova e fundit, e financuar nga fondacionet dhe autoritetet braziliane, sugjeroi që ilaçi mund të zvogëlojë përgjigjen inflamatore të trupit dhe të ndihmojë në shmangien e dëmtimit të qelizave që veshin muret e enëve të gja kut.

“Cilido qoftë mekanizmi i veprimit… kolikicina duket të jetë e dobishme për trajtimin e pacientëve të shtruar në spital me vi rus”, sipas një raporti mbi studimin klinik të kryer që u publikua në revistën në internet RMD Open, i cili është botuar nga British Medical Journal.

Ky ilaçi gjendet edhe në Shqipëri, sipas informacioneve të para ai kushton 1600 lekë të reja. Natyrisht ky medikament duhet të përdoret jo pa udhëzimin apo rekomandimin e një mjeku, por studimi është shumë shpresëdhënës për të sëmurët të infektuar me virus dhe që trajtohen në spitale, apo që janë në terapi intensive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *