Ja cilat jane 5 rregullat qe duhet patjeter ti dini para se te shkoni ne Zvicer

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Sigurimi shëndetësor,Ndryshe nga shumica e vendeve, sigurimi shëndetësor është i detyrueshëm në Zvicër për të gjithë banorët.Kushdo që jeton këtu mbi baza të përhershme duhet të marrë një politikë sigurimi brenda tre muajve nga mbërritja. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Mund të blihet nga cilido nga afro 50 transportuesit e sigurimeve shëndetësore që veprojnë në Zvicër.

Taksë për radio televizion,Mund të duket budallallëk të paguash taksën e radios, televizionit dhe internetit në këtë kohë, por Zvicra kërkon që ta bësh gjithsesi.Këto para përdoren për të subvencionuar Korporatën Zvicerane të Transmetimit dhe një sërë kanalesh private private radio dhe televizive.

Kafshëtt,Nëse jeni pronar i një kafshe shtëpiake, mbani në mend se mirëqenia e kafshëve është një e drejtë e parashikuar në Kushtetutën Zvicerane.Ligji Zviceran për Mbrojtjen e Kafshëvee përcakton disa rregulla që pronarët e kafshëve shtëpiake duhet të ndjekin.

Hedhja e mbeturinave,Kudo që jetoni, dijeni se hedhja e mbeturinave në Zvicër është shumë e rregulluar.Për shembull, hedhja e të gjitha mbeturinave në një qese plehrash pa i veçuar ato – përzierja e shisheve P e t me kanaçe kallaji ose letër është një shkelje në Zvicër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *