Ja cfare po ndodh ne Suedi, ku eksperti i shendetit ngre alarmin: 99% e vendeve jane…

Uncategorized

Ne shtetin e Suedise behet e ditur se repartet e kujdesit intensiv te Stokholmit janë 99% të mbushura. Madje sot, drejtuesi shëndetësor i rajonit të kryeqytetit suedez, Bjorn Eriksson, ka ngritur kete alarm në një konferencë për shtyp të raportuar nga mediat lokale. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Për momentin ka 83 pacientë kovidë në kujdes intensiv të cilët, së bashku me pacientë të tjerë, i zënë pothuajse të gjitha 160 vendet në dispozicion.
“Janë 814 njerëz që luftojnë për jetën e tyre në spitalet tona – tha ai, duke iu referuar tërësisë së pacientëve kovidë në zonën e Stokholmit – duhet të themi se mjafton.”
Pastaj i keshillon fort te gjithe te mos dalin per pazare festive dhe as te socializohen jaste sepse duket e rrezikshme per momentin.
“Ju nuk mund ta rrezikoni për aperitivë, socializim jashtë shtëpisë, pazar për festat. Pasojat janë të tmerrshme ”.

Siç dihet, Suedia është një nder te paskta shtete që nuk ka vendosur kurrë bllokim por megjithate aktualisht ka disa kufizime në të gjithë vendin. KEtu jane përfshirë grupet me një maksimum prej tetë personash në bare dhe restorante dhe një ndalim të shitjes së pijeve pas orës 22:00. Ndërsa nga ana tjetermësimi në distancë është zbatuar për vitet e fundit të shkollës së mesme.

Për të gjithë ekziston një këshillimi për të kufizuar sa më shumë që të jetë e mundur kontaktet personale jashtë familjes dhe për të përdorur punën e zgjuar (Smartwork) sa më shumë që të jetë e mundur. Vendi, i cili ka pak më shumë se dhjetë milion banorë, publikon të dhëna pandemike vetëm dy herë në javë.
Dje ka pasur 18,820 infeksione të reja dhe 133 humbje jetesh krahasuar me të Premten, për një total prej 297,732 infeksionesh dhe 7,200 jetesh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *