Hyn Në Fuqi Prej Nesër… Ja Vendimi I Ri Që Mori Qeveria E ZVICRËS !

Uncategorized

Në një konferencë shtypi të Premten pasdite, Këshilli Federal përshkroi rregullat e reja që do të hyjnë në fuqi më 12 Dhjetor, duke përsëritur kryesisht masat që kishte njoftuar më parë: Deri në pesë persona nga dy familje mund të mblidhen për ngjarje private, me përjashtim të festimeve për deri në 10 persona nga 24 më 26 Dhjetor dhe më 31 Dhjetor për festat e Krishtlindjeve dhe Vitit të Ri, shkruajnë mediat zvicerane.

Aktivitetet sportive dhe kulturore do të kufizohen në pesë persona dhe muzeume dhe do të duhet të qëndrojnë të mbyllura të dielave dhe festave zyrtare. Demonstratat publike janë të ndaluara, përveç festimeve fetare. Restorantet dhe baret do të duhet të mbyllen në ora 7 pasdite, në vend të orës 23 të mbrëmjes siç është aktualisht rasti. Një përjashtim do të bëhet për 24 dhe 31 Dhjetor, kur ata mund të qëndrojnë të hapur deri në 1 të mëngjesit.

Sidoqoftë, restorantet në kantone që kanë qenë në gjendje të mbajnë normën e tyre R nën 1 do të lejohen të qëndrojnë të hapur deri në orën 11 pasdite. Ky është rasti për Gjenevën, Vaud, Fribourg, Neuchâtel, Jura dhe Valais, të cilët kanë qenë në gjendje të ulin shkallën e infektimeve për shkak të një numri masash që ishin marrë në nëntor. Në dhënien e këtij përjashtimi, autoritetet iu përgjigjën një thirrjeje të përbashkët nga gjashtë kantonet për t’i lejuar ata të vazhdonin në kushtet aktuale.

Sidoqoftë, Këshilli Federal specifikoi që nëse shkalla R në kantonet e përjashtuara duhet të rritet mbi 1, ata do të duhet të ndjekin të njëjtat rregulla kufizuese si kantonet e tjerë. Masat, të cilat do të jenë në fuqi deri më 22 janar, janë duke u zbatuar për shkak të përkeqësimit të situatës epidemiologjike në Zvicër.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *