Godet Kancelarja Merkel, Ja çfarë do të Ndodhë me Koron,avirusin

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Kancelarja gjermane Angela Merkel ka theksuar se pandemia e koronavirusit do të vazhdojë të përcaktojë jetën tonë gjatë viteve të ardhshme. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

“Pandemia ka lënë gjurmë të thella në shoqëritë tona dhe ekonomitë tona,” tha ajo gjatë fjalimit të saj në Agjendën Davos të Forumit Ekonomik Botëror 2021. “Dhe është e sigurt të thuhet se do të përcaktojë në shumë mënyra mënyrën e jetesës, mënyra se si bëjmë biznes gjatë viteve të ardhshme “.

Udhëheqësi gjerman tha se fakti që vaksinat kundër koronavirusit janë zhvilluar në kohë rekord tregon se njerëzimi është i aftë për bëma të mëdha shkencore.

“Kjo tregon rrugën për të dalë nga kjo pandemi, megjithëse do të jetë një rrugë e mundimshme, shumë betejë e vështirë, shumë më e vështirë nga sa mendojnë shumë,” tha ajo.

Merkel bëri thirrje për një shpërndarje të drejtë të vaksinave COVID-19, veçanërisht përmes më shumë mbështetjes për COVAX, e cila drejtohet nga Organizata Botërore e Shëndetësisë.

Nisma që filloi prillin e kaluar synon të furnizojë të paktën 2 miliardë doza të vaksinave të sigurta të koronavirusit në të paktën 180 vende që janë regjistruar.

Kancelarja gjermane tha se Davos është vendi i duhur për të diskutuar se si mund të dalim nga kjo pandemi dhe të krijojmë një rrugë të së ardhmes. “Çdo gjë që përmban këtë pandemi është një gjë e mirë.”

Disa biznes, udhëheqës të shoqërisë civile dhe krerë të shteteve ose qeverive po mblidhen praktikisht nga 25-29 janar për të trajtuar pasojat nga pandemia e COVID-19 dhe për të adresuar nevojën urgjente për bashkëpunim global.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *