Gjithcka Që Duhet Të Dini Për Rënien E Flokëve

Uncategorized

“Për ndërprerjen e rënies së flokëve:Mungesa e selenit shkakton rënien e flokëve (alopeci),miopati dhe atitris.Shkencëtarët kanë zbuluat se kokërra e zezë është shumë e pasur me selen.Mënyra e të ushqyerit tonë dhe evropian është shumë e varfër me selen,kurse mungesa e tij shkakton shumë probleme shëndetësore.”Përdorëni rregullisht këtë farë të zezë,sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje.” Muhamedi alejo selamDuhet ta lyesh lëkurën e kokës me limon duke përfshirë gjithë kokën.Dhe në atë gjendje duhet të qëndrosh 15 minuta.Pastaj laje kokën me ujë dhe shampon(mundësisht shamponi të jetë i kokrrës së zezë). Kur ta përfundosh larjen mirë , lyeje me vaj të kokrrës së zezë tërë lëkurën e kokës.

Ebu Hurejra (Allahu qoftë i kënaqur prej tij) thotë: I Dërguari i Allahut, Muhamedi (Paqja dhe mëshira e Allahut qoftë mbi të) ka thënë: “Përdorni rregullisht këtë farë të zezë, (Habbetus Seuda) sepse ajo përmban në vete ilaç për çdo sëmundje, përveç vd’ekjes”.(Transmeton imam Ahmedi,Tirmidhiu,En Nesaiu,Ibni Magje,Imam Albani thote hadithi eshte i vertete)
Gjithashtu, Ebu Hurejra transmeton se i derguari i Allahut, për farën e zezë ka thënë: ’’Në Farën e Zezë ka shërim për çdo sëmundje, perveç v’dekjes.” (Transmeton Buhariu në kapitullin e mjekësisë, Muslimi në kapitullin e selamit.)

Në këtë mënyrë vazhdo një javë apo deri sa e sheh të arësyshme dhe nëse donë Allahu, do të ndërpritet përfundimisht rënja e flokëve.Renia e flokeve mund te shkaktohet edhe nga mesyshi dhe magjija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *