Ekskluzive/ Fr*ike nga kolapsii, Ja cfare ka vendosur Gjermania

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Se sa efektiv është një sistem shëndetësor, këtë ta teston menjëherë një situatë krizee.Edhe në Gjermaninë e pasur dhe me një sistem shëndettësor ndër më cilësorët në botë, ekziston frika e kolapsitt të sistemit shëndetësor, kjo jo për shkak të mungesës së mjeteve por të burimeve njerëzore.
Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Mungesa e infermierëvee e kujdestarëve ka qenë një problem i njohur edhe para krizëss së ko vi d. Por e ka nxjerrë edhe më në pah këtë problem. Tani për shkak të mungesës së infermierëve,

“BerlinerCharite” po kërkon të rimarrë në punë ish-infermierët, që situata të mos dalë nga kontrolli si SusanneWiegand.

Kur Gjermania u përfshi nga vala e parë e panddemisë, SusanaWiegand doli vullnetare për të punuar si infermiere.Në spittalin “BerlinerCharite” ajo punon me orar të kufizuar në një pavion të intensivit.Para 25 vitesh ajo përfundoi shkollën e infermierisë, por në fund vendosi për një profesion tjetër.

“Nuk ndjehem mirë me veten të rri në shtëpi, kur kolegët e mi në pavionin intensiv strapacohen, kur e di që unë jam e specializuar për këtë dhe mund të ndihmoj shumë mirë. Prandaj po e bëj, është diçka e vetëkuptueshme për mua”, thotë SusannaWiegand. E ndihma e saj vërtet nevojitet këto kohë.

Comments are closed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *