E Papritur/ Shqetsuese ne Zvicer cfare pritet te ndodhe ne vitin 2021

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Sipas një studimi, 18% e të rriturve zviceranë janë të bindur se gjendja e tyre financiare do të përkeqësohet në 2021. Kjo përqindje është dukshëm më e lartë se në fund të vitit 2019 kur e njëjta shifër ishte 13%.Rritja e pesimizmit është e lidhur kryesisht me pasigurinë në punë.Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Tani 68% janë të shqetësuar se ata do të përballen me papunësi të plotë ose të pjesshme, ndërsa të vetëpunësuarit shqetësohen se do të kenë më pak biznes. Për më tepër, 46% kanë frikë se rritjet e vazhdueshme të primeve të sigurimeve shëndettësore.

Në përgjithësi, 83% janë të shqetësuar për ndikimin e pandemisë në situatën e tyre ekonomike, një shifër e cila është rritur nga 76% që nga maji. Kjo shifër është më e lartë në Zvicrën frëngjishtfolëse (92%) dhe më e ulët në Zvicrën gjermane (81%) dhe italishtfolëse (78%).

Një ndryshim u pa në qëndrimet e konsumatorit ndaj zvogëlimit të ndryshimit të klimës. 49% synonin të blinin më shumë produkte rajonale, krahasuar me 39% në 2019.Përveç kësaj, 31% planifikuan të shkurtonin konsumin e tyre të mishit, qumështit dhe produkteve të tjera të kafshëve për arsye mjedisore, krahasuar me 26% një vit më parë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *