E Papritur/ Obsh nuk ndalet ja cfare paralajmeron me 14 janar

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Ekipi i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) mund të shkojë këtë javë në Kinë për ta hetuar origjinën e panddemisë njoftoi Komisioni Kombëtar i Shëndetit në Kinë.Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

“Grupi i ekspertëve të OBSH-së do të vizitojë Kinën më 14 janar për të kryer kërkime të përbashkëta shkencore me shkencëtarët kinezë për sa i përket gjurmimit të vi-rusit”.

Javën e kaluar, OBSH tha se Kinaa bllokoii ardhjen e ekipit të ekspertëve globalë pasi lejet e nevojshme për të hyrë në vend nuk ishin miratuar.

Drejtori i Përgjithshëm i OBSH-së, kishte shprehur zhgënjimin, Për muaj me radhë, zyrtarët e organizatës kishin negociuar me Pekiniin për të lejuar hyrjen e një ekipi shkencëtarësh në vendet kryesore për të hetuar origjinën e vir-usit, që u zbulua së pari në Wuhan,në muajin dhjetor të vitit 2019.

I dërguari special i OBSH-së për COVID-19 kritikon reagimin e Evropës ndaj pandemisë së Coronas, duke thënë se vendet nuk arritën të përfitonin nga një qetësi e rasteve në verë për t’u përgatitur për valën tjetër.

I dërguari special i Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH) për COVID-19 David Nabarro tha për Solothurner Zeitung në Zvicër se Evropa ka të ngjarë të shohë një valë të tretë të pandemisë vdekjeprurëse COVID-19 në fillim të vitit 2021 përpara se të prezantohet një vaksinë.

“Ata humbën ndërtimin e infrastrukturës së nevojshme gjatë muajve të verës pasi vunë valën e parë nën kontroll,” tha Nabarro. “Tani ne kemi valën e dytë. Nëse ata nuk ndërtojnë infrastrukturën e nevojshme, ne do të kemi një valë të tretë në fillim të vitit të ardhshëm.”

Ai gjithashtu tha se Evropa mund të mësonte shumë nga vendet aziatike. “Reagimi ndaj virusit duhet të jetë me forcë dhe vendosmëri,” tha ai. “Sidomos në fillim, kur virusi po përhapet shumë ngadalë në komunitete të ndryshme. Nëse reagoni pa shumë përpjekje, problemi do të agravojë shumë shpejt.”

Për pak kohë, Evropa shijoi uljen e numrit të infektimeve gjatë verës, por tani infeksionet po rriten përsëri. Gjermania, me një popullsi prej 84 milion banorësh, pati të dielën rritjen e rasteve me 14.000. Në të kundërt, popullsia prej 120 milionë e Japonisë pati vetëm 2.596 raste të reja të shtunën.

Popullsia e Koresë së Jugut prej 51 milionë raportoi vetëm 386 raste të reja në të njëjtën ditë dhe ka pasur vetëm rreth 30.700 raste të konfirmuara në total që nga fillimi i pandemisë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *