E Papritur Në GJERMANI/ Ja Çfarë U Ndodhi 10 Shqiptarëve Në Autobus…

Uncategorized

Gjatë një kontrolli në një stacion në Leipheim të Gjermanisë, policia gjeti dhjetë pasagjerë në një autobus kosovar të cilët nuk posedonin leje qëndrimi.Raportohet se procedimi ka filluar kundër të gjithë të akuzuarve. Gjashtë të akuzuar kishin tejkaluar lejet e tyre të qëndrimit me 200 ditë.
Vazhdoni leximin ne kete link me poshte

Pra, gjashtë nga të akuzuarit, katër shtetas të Maqedonisë së Veriut dhe dy shtetas shqiptarë sipas policisë, kishin shkelur të drejtën e qëndrimit të shkurtër në Gjermani.

Si pjesë e të ashtuquajturit privilegj turistik, si shtetas të vendeve të treta, atyre do t’u lejohej të qëndronin në zonën Shengen për një maksimum prej 90 ditësh pas hyrjes në vend.Në fakt, udhëtarët kishin tejkaluar këtë gjatësi të lejuar të qëndrimit deri në 200 ditë.

Në rastin e dy maqedonasve, bazuar në vulat në pasaportat e tyre, policia zbuloi se ata kishin hyrë në Gjermani pa leje qëndrimi.Duke inspektuar një grua kosovare dhe djalin e saj, oficerët vunë re se leja e tyre aktuale e qëndrimit kishte skaduar vetëm një ditë para inspektimit./21Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *