E PAPRITUR/ Kjo Është Situata E Re Në Zvicër, Ja Çfarë Po Ndodhë

Uncategorized

900 shtretër të kujdesit intensiv të certifikuar janë praktikisht të gjithë të zënë, ka thënë Stettbacher ndërsa 242 shtretër rezervë janë ende të lirëNë më shumë se një të tretën e kantoneve, njësitë e kujdesit intensiv janë në kufijtë e kapaciteteve të tyre, shkruan srf.ch. Kështu ka deklaruar Andreas Stettbacher, delegat i Këshillit Federal për shërbimin e koordinuar mjekësor (KSD), të martën në shtëpinë federale të mediave në Bernë.

900 shtretër të kujdesit intensiv të certifikuar janë praktikisht të gjithë të zënë, ka thënë Stettbacher. Ndërkaq 242 shtretër rezervë janë ende të lirë. “Këta shtretër rezervë mund të përdoren – dhe kjo rezervë, në rast nevoje, mund të zgjerohet përsëri në 1.400 shtretër.”

Rreth 60 për qind e pacientëve në njësitë e kujdesit intensiv janë Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *