E PAPRITUR/ Ja çfarë po Ndodh në Kufirin Kroaci-Sërbi

Uncategorized

Kolon nga 3 deri 4 kilometra, është aktualisht në kufirin Kroaci – Serbi, saktësisht në pikën kufitare të Bajkovo.
Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Pika kufitare frekuentohet shumë nga mërgimtarët kosovarë dhe përdoret si tranzit për të hyrë në Kosovë.

Nje numër i konsideruar i bashkatdhetarëve ia kanë mësyrë Kosovës në këtë fundvit, për t’i kaluar pushimet dimërore.

Koronavirusi ka bërë që një numër i madh i mërgimtarëve mos të vijnë fare në Kosovë këtë vit, por për një numër të caktuar COVID-19 duket se nuk mund t’i ndalojë ata që të vijnë në atdhe.

Shumca e mërgimtarëve që vijnë nga vendet perëndimore, përdorin Kroacinë dhe Serbinë si vende tranzite për të hyrë në Kosovë.

Vendi më i frekuentuar nga mërgimtarët në mes Kroacisë dhe Serbisë, është Bajakovo.

Aktualisht aty kolona është e gjatë deri 4 kilometra dhe ka fluks të madh të veturave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *