E Pabesueshme, por e Vërtetë, Ja çfarë ka Ndodhur në Austri

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Të hënën, Austria bën hapin e parë drejt lehtësimit të masave të koronavirusit. Nga data 8 shkurt do të hapen dyqanet tregtare, por jo lokalet e gastronomisë. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Në grupin e dyqaneve që hapen, përfshihen edhe sallonet e bukurisë. Megjithatë, për këtë kategori, ka një rregullore e cila duket se do të përdoret për herë të parë vetëm në Austri.

Kushdo që ka nevojë për një prerje flokësh apo ngjyrosje, sapo të shkojë tek salloni, duhet të paraqesë një test negativ të koronavirusit, shkruan heute.at. Me fjalë tjera, edhe te floktari do t’ju kërkohet testi i koronavirusit, përcjell albinfo.at
Testi Antigen apo PCR nuk duhet të jetë më i vjetër se 48 orë. Dhe, testi nuk llogaritet nga koha kur ju e merrni rezultatin, por nga koha kur e keni bërë mostrën e testit. Kjo do të kontrollohet nga policia.

Po ashtu siç ka mësuar gazeta austriake “heute” pritet që të merret edhe një vendim i ri nga Këshilli Kombëtar i cili thotë: “Nëse, për shkak të shërbimit që ofron ai dyqan, distanca minimale prej dy metrash nuk mund të sigurohet, kjo mund të lejohet vetëm nëse në atë dyqan nuk do të konsumohen ushqime dhe pije gjatë kohës që ofrohet shërbimi”.

E thënë më thjeshtë: Sipas kësaj rregulloreje, gjatë qëndrimit në sallonin e bukurisë, duhet të jetë e ndaluar kafja apo ndonjë pije freskuese, transmeton albinfo.at
Përjashtim nga testi, bëjnë vetëm këta persona

Përjashtim nga testi i detyrueshëm, mund të bëjnë vetëm personat të cilët në gjashtë muajt e fundit kanë qenë të infektuar me Covid -19. Një vërtetim mjekësor apo një test të antitrupave është i mjaftueshëm për një periudhë prej gjashtë muajsh. Sidoqoftë, këta njerëz nuk përjashtohen nga detyrimi për bartjen e maskës FFP2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *