E Fundit: S’ka liberalizim të vizave për Kosovën, kjo është arsyeja!

Uncategorized

Ambasadori i Gjermanisë në Kosovë, Joern Rohde, ka deklaruar se procesi i liberalizimit të vizave nuk do të ndodhë as këtë vit.Ani pse Gjermania po udhëheq me presidencën e Bashkimit Europin, ambasadori gjerman në Prishtine ka dhënë një lajm tjetër jo të mirë për kosovarët, të cilët i besuan shumë Gjermanisë se do liberalizon vizat.Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Rhode po thotë se BE’ja nuk do liberalizon vizat për Kosovën as këtë vit, sipas tij ka shtete anëtare të BE’së të cilat janë kundër liberalizimit të vizave.

“Ne po punojmë që kjo te ndodhë, por se besoj se kjo do të ndodhë para krishtlindjeve”, tha Rohde për Klani K, shkruan ditorja.

Ndryshe, Kosova ka plotësuar të gjitha kushtet e kërkuara nga BE’ja, mirëpo ajo vazhdon izol imin.Dy shtetet që janë kundër liberalizimit të vizave, janë Franca dhe Holanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *