E Fundit/ Mjekja Shqiptare tregon deri kur mund të qëndrojë në izoliim Gjermania

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Ajo-Mjekjaa u shpreh se në Gjermani është përkeqësuar situata e ko vi d, pasi gjatë pushimeve të verës shumë emigranttë sollën infe-ksionin në këtë shtet.“Numri i lartë i ardhjeve të infe-ksionit nga jashtë, sidomos gjatë periudhës së verës. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Si pasojë e pushimeve dhe të emigrantëve, edhe shqiptarëve, infe-ksioni brenda vendimit por i furnizimi me raste të reja nga jashtë, çoi që në vjeshtë të kishim një rritje drasttike të numrit të të infe-ktuarve”.“Edhe pse jemi në karanttinë për më shumë se një muaj.

Gjermania nuk po tregon një rënie të numrit të të infe-ktuarve”, tha ajo më tej.Dollenberg theksoi se në Gjermani, në këtë valee të dytë infe-ksioni është rritur shumë numri i vik/ timave.“Zgjatja e karanttinës mund të shkojë deri në fillim të prillit.

Derisa të heqim të paktën pjesën më të madhe të popullatës që është më e rrez-ikuar, që të kemi arritur që ta vak-sinojmë”, u shpreh mjekja.Ndërsa për procesin e vak-sinimit ajo theksoi: “Fillimisht kemi pasur Pfiizer që është aplikuar në mënyrë masive në qendrat spittalore dhe shtëpitë e pleqëve,ditorja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *