E Fundit/ Lajm i mire nga Gjermania, tani testet e shpejta per Ko vid! do te jene ne…

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Ministria e Shëndetësisë po planifikon një ndryshim në Rregulloren e Shpërndarjes së Pajisjeve Mjekësore, që do të thotë se testett e lehta për t’u përdorur ko vi d, mund të shiten pa recetë në farmaci,Testett e tanishme të shpejta të antigjenit u jepen vetëm mjekeeve, institucioneve mjekësore dhe infermierore. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Ndërsa institucionet arsimore gjithashtu janë lejuar t’i përdorin ato që nga dhjetori.Disa kompani private tashmë shesin testee të shpejta në internet. Kostot mund të ndryshojnë, nga rreth 80e në mbi 200e.Në dokumentin e Ministrisë thuhet se testet për vetë-përdorim do të luajnë një rol të madh në mbajtjen e pandemisë në të ardhmen.

“Testimee të tilla janë një kontribut i rëndësishëm për të optimizuar strategjinë e testimit në Gjermani,” thotë drafti.Këto testee nuk janë ende në dispozicion, sipas Ministrisë dhe Shoqatës Federale të Farmacistëve Gjermanë, por ato janë duke u zhvilluar.

Para se “testett për vetë-administrim” të mund të dalin në shittje, ata duhet të kalojnë nëpër një procedurë të posaçme miratimi.Sipas Ministrisë, duhet të provohet se ato funksionojnë mirë dhe mund të përdoren nga publiku i gjerë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *