Befasuese/ Për herë të parë në botë, Ja çfarë po ndodhë në Zvicer

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Aktivistëtt zviceranë kanë shkaktuar një referendum mbi dhënien fund të kufizimeve ko vi d, që ka vendosur qeveria.Shoqata-Freunden der Verfassung (Miqtë e Kushtetutës) ka paraqitur një kërkesë në Kancelarinë Federale me 90,000 nënshkrime.

Ligji zviceran nënkupton që çdo peticion që mbështetet nga më shumë se 50,000 njerëz do të shkojë në një referendum kombëtar.Shoqata ka argumentuar se legjislacioni i qeverisë, i miratuar nga parlamenti në shtator 2020, është “i rrezi-kshëm, jo ??etik dhe i panevojshëm”.

Muajin e kaluar, autoritetet zvicerane njoftuanpopullin për të mbyllur restorantet, baret, objektet sportive dhe institucionet kulturore deri në fund të shkurtit.Por ‘Miqtë e Kushtetutës’ thonë se lëvizja është “joproporcionale” dhe “dukshëm e paefektshme”.

Të tjerë besojnë se ligji i jep qeverisë shumë fuqi për të zbatuar një “sistem të detyrueshëm me vaksina të testuara dobët”, diçka që Këshilli Federal e ka mohuar në mënyrë të përsëritur.Çdo votë për referendumin mbi masat e qeverisë do të bëhet pas qershorit 2021, kur ligji do të jetë në fuqi për nëntë muaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *