Austri/ Kancelari Kurz vjen me Deklaratën e Papritur

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Kancelari austriak, Sebastian Kurz, ka thënë se “virusi britanik”, mutacioni i koronavirusit të parë të zbuluar në Mbretërinë e Bashkuar, është përgjegjës për bllokimin e zgjeruar të koronavirusit të Austrisë. Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Kurz tha të dielën, kur njoftoi një zgjatje dyjavore në bllokimin e Austrisë, se “të gjitha planet duhej të hidheshin jashtë bordit” për shkak të mbërritjes së mutacionit “dukshëm më ngjitës”, përcjell albinfo.at.

Mutacioni i virusit, i cili u zbulua për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2020, thuhet të jetë midis 40 dhe 70 për qind më infektues sesa variantet e njohura.

Austria të dielën vendosi të zgjasë bllokimin e saj deri më 7 shkurt, ndërsa disa masa u shtrënguan. Bllokimi ishte vendosur të mbaronte në 25 janar, por tani është zgjatur për dy javë të tjera.

Kurz tha se qëllimi i zgjatjes së bllokimit ishte ulja e nivelit ditor të infeksionit në nën 700, megjithëse ai shprehu skepticizëm nëse kjo ishte e mundur.

“Ne nuk e dimë nëse kjo (ulja në 700) është edhe e realizueshme”, tha Kurz, përcjell tutje albinfo.at.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *