ALARMANTE/ Zvicra e Konfirmon, Ja çfarë…

Uncategorized

Task Forca shkencore zvicerane, në raportin e publikuar të premten për gjendjen me pandeminë, ka rrahur alarmin: “Kapacitetet spitalore mund të jenë tejkaluar tashmë”

Ka kaluar tashmë një muaj që autoritetet shëndetësore në Zvicër alarmojnë në vazhdimësi, duke paralajmëruar se kapacitetet e spitaleve do të mbushen në këtë datë ose në atë javë, shkruan albinfo.ch. Para rreth dhjetë ditësh, përmendej mesi i nëntorit, si datë e tejmbushjes së kapaciteteve të shtretërve të mjekësisë intensive në spitalet zvicerane.

Tani kur kjo datë e skenarëve negativë pakashumë ka ardhur, nga autoritetet shëndetësore nuk ofrohen të dhëna të plota nëse kapacitetet janë plotësuar me të vërtetë. Por, Task Forca shkencore zvicerane, në raportin e publikuar të premten për gjendjen me pandeminë, ka rrahur alarmin: “Kapacitetet spitalore mund të jenë tejkaluar tashmë”, thuhet në raportin në fjalë, shkruan 20minuten.ch.

“Zvicra duhet të zvogëlojë numrin e rasteve të reja Covid-19 shpejt dhe ndjeshëm në mënyrë që të zvogëlojë gjasat që kapaciteti i sistemit shëndetësor të tejngarkohet” thotë raporti. ..Shty,pe rek.lam.en dhe vazh.do lexo Lajmin e Plot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *