A E Dini Se Cili Profet Ka Vd’ek Ne Shkopin E Tije ?

Uncategorized

A e dini se cili Profet ka vd’ek ne shkopin e tije ?Sylejmani ose Sulejmani biri i Daudit (ar. سُـلـيـمـان بـن داوود, Sulaymān bin Dāwūd) sipas Kuranit qe një Maliq (مَـلِـك, përmes osmanishtes Malik, Mbret) dhe Nabī (نَـبِي, profet) i Izr’aelitëve.Në traditën islame përgjithësisht mbahet si Mbreti i tretë dhe një sundimtar i drejtë dhe i urtë i kombit.[1]• Sulejmani alejhi selam ka vdekur i i mbështetur në shkopin e tij. Ai kishte shkathtesi te ndryshme saqe nuk kishin edhe Profet te tjere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *