A e dini pse disa njerëz nuk i prek fare Korona! Ja cili eshte sekreti befasues…

Për tu informuar i pari kliko lartë Follow ↗️↗️⤴️

Shkencëtarët dyshuan se kjo memorje e imunitetit ishte e lidhur me ata njerëz që kishin luf/ tuar më parë ftohjen e zakonshme. Një studim i botuar të martën në revistën Science përshkruan se si studiuesit nga Instituti La Jolla për Imunologji kërkuan të gjenin prova që mbështesin këtë teori.
Shty,pe rek.lam.en per ta le.xuar laj,min e plo.te..

Studiuesit thonë se qelizat T mbajnë mend infe-ksionet e shkuara për dekada pasi një person ka pasur një sëmu/ ndje të caktuar. Në mos-trat që ata analizuan, gjetën prova të qeliizave T të trajnuara për të luf/ tuar viru-set që lidhen me ftohjen e zakonshme. Shty pe r3k 1am3n më poshtë për të lexuar lajmin e plotë:

Ata gjithashtu u befasuan kur panë që shumë nga qelizat T në mos-tër gjithashtu njohën koro-navir-usin pa qenë të ekspozuara ndonjëherë drejtpërdrejt ndaj tij.Ata sugjerojnë se kjo ka të ngjarë të nxitet nga ngjashmëri të forta mes kor-onaviru-sit të ri dhe viruseve të lidhura me të ftohtit.

Studiuesit thonë se kjo mund t’u japë disa pacientëve një fillim të mirë në luf/ timin e ko vi d, duke i ndihmuar ata të ndërtojnë një reagim më të fortë imunitar.Kjo mund të shpjegojë arsyen përse disa njerëz marrin vir-usin dhe kanë pak ose aspak simpttoma, ose nuk e marrin vir-usin fare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *