A Duhet Të Preket Qafa Me Duar Të Njoma Gjatë Abdesit?

Uncategorized

A duhet të preket me duar të njoma nabdest?Pyetje:Gjatë abdesit, a duhet të preket qafa me duar të njoma?Apo nuk është përmendur kjo gjë në Kuran aponë hadithete Muhamedit (alejhi selam)?Përgjigje:Falenderimet i takojnë Allahut, paqja dhe nderimet e Tij qofshin mbi Muhamedin, familjen dhe shokët e tij.
Per me shume ndjek Foton ne vazhdim..

Nuk ka ndonjë argument, qoftë në Kuranin famëlartë, apo në hadithet e Pejgamberit (alejhi selam) që ta pohojë prekjen e qafës me duar të lagura gjatë abdesit Nisur nga kjo, diçka e tillë nuk duhet të praktikohet.Suksesi vjen prej Allahut dhe salavatet dhe selamet janë mbi Muhamedin, familjen dhe shokët e tij.Komisioni i përhershëm për kërkime akademike dhe fetvaAbdullah bin Ku’udAbdullah GudejanAbdurrazak AfijfiAbdulaziz bin BaziPërktheu:Arjan Gazidede

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *